Lemnul

Lemnul se integrează firesc în peisajul montan sau colinar și se pretează construcțiilor tip case de vacanță, refugii montante sau pensiuni turistice.

Casele din lemn rotund pot fi integrate la fel de bine și în peisajul de câmpie, în reședințele de recreere din zonele extra urbane.

Scările din lemn au un potențial estetic bogat, ele pot fi prelucrate în forme și texturi variate, și dau un aspect cald interioarelor. Mai mult decât atât, pot funcționa ca un element mediator între tradițional și modern.

În cazul design-ului de interior, lemnul a fost preferat atât din din rațiuni funcționale, fiind ușor de prelucrat și recondiționat, cât și datorită naturaleții și capacității de a media spațiul artificial, creat de om, și cel al naturii.

Mobilierul din lemn masiv aduce ambientul, natura, în interiorul casei, oferind candoare și vitalitate mediului locuinței.

Se folosește cu preponderență în cadrul locuințelor sau construcțiilor cu caracter turistic, sau în orice alt mediu care invită la relaxare și intimitate.

Pentru foișoare și pergole, care sunt de fapt niște extensii ale construcției principale în natură, lemnul este preferat în primul rând din rațiuni funcționale, aducând un plus de protecție față de intemperii, dar și datorită caracterului mediator dintre mediul antropizat și ambient.

Lucrări